לקביעת תור או ייעוץ נא להשאיר פרטים ונחזור אליכם

    הדרך הארוכה למומחיות באוסטאופתיה

    אוסטאופתיה היא שיטת טיפול אלטרנטיבית ידנית המוכרת בארץ כענף ברפואה משלימה ומזכה את המטפל בתעודת הכשרה לאחר חמש שנות לימודים. כדי לקבל מעמד של אוסטאופת מקצועי יש צורך בקבלת הסמכה כמטפל אוסטאופת. כיום, ההתייחסות הגלובלית להתמחות בשיטה זו היא מקומית, ומופקדת בידי שירותי הבריאות של המדינות המרכזות את רישומי האוסטאופתים העוסקים בתחום בגבולות המדינה. בכל מדינה מנוהלים לימודי אוסטאופתיה באופן שונה, בהתאם למדיניות הממשלתית וכך גם ההתייחסות למסלולי הלימודים ולתארי מומחה באוסטאופתיה. כמה דוגמאות:

    FORE הוא הגוף המרכזי באירופה. נכון להיום, המדינות החברות והפועלות בהתאם לרגולציות הארגון הן בריטניה, צרפת, שווייץ, מלטה, ליכטנשטיין, פינלנד, איסלנד, פורטוגל.

    בבריטניה מרוכז התחום בידי המועצה הכללית לאוסטאופתיה (GOsC) . לימודים לתואר ראשון כוללים אנטומיה, פיזיולוגיה, תזונה, ביומכניקה והכשרה מעשית. לימודי תואר שני (MOST) כוללים גם מסלולים מיוחדים לעוסקים ברפואה.

    משרד הבריאות בצרפת מכיר באוסטאופתיה כתחום מקצועי מוגן.

    בגרמניה ניתן לבחור בין לימודים אלטרנטיביים לתפקיד "מטפל אוסטאופת" ובין לימודי "רפואה אוסטאופתית" (D.O.T.) שני המסלולים כוללים מסלול תאורטי ומסלול לטיפול מעשי באוסטאופתיה.

    באוסטרליה מנוהל התחום בידי המועצה האוסטאופתית שהיא חלק מגוף ממשלתי.

    בארה”ב הגדרת מעמדו של אוסטאופת מקצועי נחלקת בין מטפל מעשי לבין מי שהוסמך בארה”ב לתואר מומחה לאוסטאופתיה  (D.O.) המקביל לתואר דוקטור. חלק ממדינות ארה”ב מכירות רק באחת מהגדרות תפקידו של האוסטאופת: בתואר "מטפל אוסטאופת" או "רופא אוסטאופת" . ישנן שתי המועצות המכרזות את נושא הרפואה האוסטאופתית בארה”ב והן “האיגוד האמריקאי לאוסטאופתיה” ו-“האיגוד האמריקאי למכללות לרפואה אוסטאופתיה.

    לימודי אוסטאופתיה בישראל

    בישראל קיימים כמה גופים המרכזים את נושא האוסטאופתיה בארץ, העיקרי שבהם, IRO (איגוד רשימת האוסטאופתים) איגוד רשימות האוסטאופתים הוקם כתוצאה של איחוד שני גופים “האיגוד המקצועי לאוסטאופתיה בישראל” ו-“האגודה הישראלית לאוסטאופתיה”.

    לימודי אוסטאופתיה אינם מוכרים בארץ כלימודים אקדמיים לתואר ראשון אלא כלימודי תעודה בלבד. בנוסף, לא מתקיימים בארץ מסלולי המשך ללימודים לתואר ראשון, שני ולתואר דוקטור באוסטאופתיה. אבל, ישנן מכללות בארה”ב ובאירופה שמקבלות תלמידי חוץ ישראלים שמעוניינים להשלים תואר ראשון בתחום האוסטאופתיה ולהמשיך בלימודים אקדמיים בתחום.

    לימודי האוסטאופתיה בארץ מתקיימים במכללת וינגייט ונמשכים למעלה מארבע שנים עם אפשרות להשלמות בימי לימוד מרוכזים. מסלול הלימודים כולל נושאים הקשורים לתחומי הרפואה, ביניהם פיזיולוגיה, ביומכניקה, רדיולוגיה, נושאים הקשורים לאוסטאופתיה באופן מורחב וללימודי טכניקות אוסטאופתיות ספציפיות. הלימודים כוללים שיעורי אנטומיה, תרגול מודרך וסטאז’ (מהשנה השלישית ללימודים). לאחר סיום הלימודים ועמידה בכל הדרישות זכאי התלמיד לתואר “מטפל מוסמך באוסטאופתיה” (D.O.) המקנה לו מעמד של אוסטאופת מקצועי מומחה.

    מלבד מכללת וינגייט שהיא הגוף הגדול ביותר ללימודי אוסטאופתיה בארץ, ישנן מכללות נוספות שהן גופים לא אקדמיים המציעים מסלולי לימודים באוסטאופתיה הכוללים לימודים תיאורטיים ומעשיים ומסלולי הכשרה לקבלת תואר מטפל מוסמך באוסטאופתיה.

    המסלול הארוך ללימודי אוסטאופתיה

    השנים הראשונות של הלימודים מקיפות את סוגי האוסטאופתיה העיקריים – סטרוקטורלית (שהיא הבסיס של שיטת הטיפול), קרניאלית (טיפול שמתמקד בגולגולת ובעצם העצה), ו-ויסרלית (קשורה למערכת העיכול). מטרת הלימודים האינטנסיביים היא לאפשר למטפלים לעתיד עצמאות בביצוע כל התהליך הטיפול הייחודי, החל באבחון המטופל, זיהוי הפגיעה הפיזית, הכנת תוכנית טיפול מקיפה וביצוע הטיפול עצמו.

    מכיוון שאוסטאופתיה היא שיטה הוליסטית, חשוב שהמטפל יכיר את כל הצדדים של טכניקות הטיפול. אוסטאופת מומחה מבצע הן את האבחון, שדורש הכרה מעמיקה של השיטה האוסטאופתית, והן את טיפול שדורש ידע מעשי מקצועי. לכן, כל הגופים המקיימים מסלולים ללימוד אוסטאופתיה שמים דגש רב על הפרקטיקה המקצועית מעשית בנוסף לתאורטית. ההתנסות המעשית של התלמידים לאוסטאופתיה מתקיימת בתחילה ע"י צפיה ותשאול, לאחר מכן התלמידים מתנסים אחד על השני במסגרת סדנאות מרוכזות ולבסוף בפיקוח מטפל בכיר הבוחן אותם ונותן עצות לשיפור וייעול.

    צור קשר

    מתעניין אודות הטיפול ? קרא עוד לגבי טיפולים אוסטאופתים !

      img